Photoshopta resim renklendirme işi sanıldığı kadar zor bir olay değildir. sadece birazcık renk bilgisi, biraz dikkat, biraz sabır ve mausu kullanabilmek yeterlidir…

Nasıl yapılıyormuş başlayalım anlatmaya…

İlk olarak siyah beyaz resmimizi photoshopta open diyerek açıyoruz…

ÖRNEK RESİM isteyenler için bir Atatürk portresi ekleyelim dersimize…

Resm, açtıktan sonra katmana çevirelim. Bunun için sağ taraftaki sekmeden Layers alanından resme sağ tıklayıp Layer From Background seçeneğini seçmemiz yeterli… (Katmana dönüştürdükten sonra duplicate yaparak resmi çoğaltabailiriz. Böylece asıl ile renkli arasındaki farkı görmek daha kolay olur)

Ardından menüden image > Mode > RGB Color seçili olduğuna emin olalım, değilse renk düzenimizi RGB Color olarak seçelim.

Ve geçiyoruz resmimizi renklendirmeye….

Renklendireceğimiz bölgeyi seçili duruma getirmemiz gerekiyor ki bunun için bir kaç araçtan faydalanabiliriz. Bunlardan biri Quick Selection Tool aracı.. Bu araç ile tıkladığımız alanda pixel hesaplamaları sonucu selectionar oluşturabiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sadece selections aracımızın Hardness yani sertlik ayarı ve boyutu.. ayrıca aracımızla seçim yaparken fazla seçimleri üst kısımdaki eksi işaretli Subtrackt From selection ile veya eksik olan kısımları yine artı işareti olan Add to selections kullanarak seçimimizi artırabilir veya azaltabiliriz.

Diğer bir seçim yoluda pen aracımızdır.. Pen aracı ile renklendirilecek olan alanın çevresini çizebilir sonra çizilen çizgi üzerinede sağ tıklayıp make selection komutu ile seçim haline getirebiliriz.

Alanımızı seçili hale getirdikten sonra renklendirme işine geçebiliriz. Bunun için Ctrl+U kısayol tuşunu kullanırız veya İmage > Adjustments > Hue/Saturation penceresini açarız..

Bu alanda sağ altta bulunan Colorize kutucuğunu işaretleyip, Işık, Ton, Doygunluk ayarları ile oynayarak resimde seçili haldeki alana renk verebiliriz. Bu aşamada resme verilecek renk tamamen kişiye aittir.

Diğer tüm renk verme işinde yapılacak işlemler sırasıyla hep bu şekildedir…

Seçili haldeki bir alandan kurtulmak için Ctrl+D kısayol tuşunu kullanmamız gerekir..

Öncesi

Öncesi

Sonrası

Sonrası

 Anlatım alıntı, bir yerlerden kalıntı veya çalıntı değildir : )) Tamamen kişiye özel anlatım yapılmıştır.